Pek çok farklı diyet türünün bulunduğu ve her geçen gün bir yenisinin eklendiği günümüzde, uzmanlar rastgele bir diyet türünü uygulamak yerine sağlıklısının uygulanması konusunda uyarıyor. Bunların arasında hem diyet listesindeki besin öğeleri bakımından bir yaşam formu olması hem de kilo verdiren bir konsepte sahip olması nedeniyle uzmanlar Akdeniz diyetine ayrı bir önem veriyor. Omega 3, mineral, vitamin ve protein açısından oldukça zengin olan Akdeniz diyeti hiç yağ içermez ve son derece sağlıklıdır.
Akdeniz Diyeti Nedir ?
Akdeniz diyeti ilk olarak sizin kilo almanızın önüne geçer ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinirsiniz. Akdeniz diyetini bir yaşam formu olarak belirledikten sonra da ayda en az 4 kilo verirsiniz ve vücudunuz dengeye oturana kadar kilo kaybınız devam eder. Yani kısa sürede çok fazla kilo verip sağlığınızı tehlikeye atmak yerine, uzun vadede sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.
Diyetin listesinde bol bol sebze ve meyve tüketimi vardır. Sebze diyeti olarak da bilinen akdeniz diyeti hem mineral hem de vitamin açısından oldukça zengin bir diyet türü olan Akdeniz diyetinin olmazsa olmazlarından balık ve zeytinyağı kalp sağlığınız açısından da oldukça faydalı besinlerdir. Aç kalmadan kilo verdirmeyi amaçlayan Akdeniz diyeti, mineral ve vitamin açısından da oldukça zengindir.
Akdeniz Diyeti Nasıl Ortaya Çıktı ?
Akdeniz bölgesinde yaşayan insanların sağlıklı yaşam formları incelenerek hazırlanan Akdeniz diyeti, bölgenin de beslenme formu açısından simgesi haline gelmiştir. Akdeniz mutfağı ile beslenen kişilerin daha uzun ömürlü oldukları ve daha sağlıklı bir vücuda sahip oldukları bilimsel olarak kanıtlandıktan sonra diyetisyenlerin üzerine araştırma yaparak bir beslenme formatı hazırladığı bu diyet türü özellikle yaşamsal organlar olan kalp ve beyin sağlığı için son derece önemlidir.
Her yaştan insanın rahatlıkla uygulayabileceği Akdeniz diyetinde kırmızı etten uzak durularak beslenme alışkanlıklarını sebze ve balık ağırlıklı yönde değiştirmeyi amaçlar.
Akdeniz diyetinde uzak durulması gereken besinler şu şekildedir:
- Şekerli içecekler
- Dondurma
- Tatlılar
- Çikolata
- Beyaz ekmek
- Beyaz makarna
- Beyaz pirinç
- Margarin
- Sosis, sucuk ve salam
- Rafine tahıl ürünleri
- İşlenmiş et
- Diyet etiketli gıdalar
Bir cevap yazın