Çıkardığı diyet kitabı ile çok satanlar listesinde zirveyi gören ve diyet listeleri binlerce kişi tarafından uygulanan Canan Karatay’ın diyet listesi hala internette en çok arananlar arasında.
Kilo vermek isteyenlerin Karatay diyeti nedir, Karatay diyeti nasıl uygulanır gibi aramalarına yanıt olmak adına sizlere bu yazıyı hazırladık. İşte Prof. Dr. Canan Karatay’ın sözlerinden derlediğimiz Karatay diyetinin detayları…
Karatay Diyeti Nedir ?
Şeker ve karbonhidratı sıfıra indiren Karatay diyetinde sık sık ve az az yemek yemek diye bir tanımlama yoktur. Bazı kırmızı çizgileri olan Karatay diyetinde bu çizgiler aşıldığında sistem bozulduğu için bütün diyet çöpe gidiyor. Internette diyet sistemi olarak anılsa da Karatay diyeti aslında bir sağlıklı yaşam formudur. Kitabında da Karatay diyetinde neler yenilip nelerin yenilmeyeceği konusunda bilgiler veren Canan Karatay’ın formülünde öğünlerin dışında bir şeyler yenilmesi kesinlikle yasak. Aynı zamanda yatmadan en az 5 saat önce akşam yemeği yenilmeli ve bu saatten sonra kesinlikle hiçbir şey yenilmemeli. Sadece istenirse şekersiz çay içilebilir.
Düzenli spor yapma imkanı olmayanlar, düzenli yürüyüş yaparak vücudun hareket ihtiyacını karşılayabilirler. Fakat bölgesel zayıflama hareketleri yerine direkt spor yapmak çok daha etkili olacaktır.
Karatay Diyeti’nde yenilmesi yasak yiyecekler:
- Tahıl unu ve bunlardan yapılmış gıdalar
- Kavrulmuş kuruyemişler
- Şeker, şekerli gıda, tatlandırıcı ve diyabetik ürünler
- Pirinç, patates, pişmiş havuç
- Karpuz, kavun, üzüm, incir, muz
- Sucuk, salam, sosis
- Her türlü fabrikasyon meşrubat, meyveli yoğurt, granür kahve, fabrikasyon yoğurt
- Ayçiçek yağı, mısırözü yağı, margarin
Kısa sürede kilo vermeyi sağlayan Karatay Diyeti’nin olumsuz yanlarını da göz ardı etmemek lazım. Diğer protein oranı yüksek diyetlerde olduğu gibi bu diyet sayesinde de hızlı kilo verilir; ancak fazla protein tüketimi nedeniyle tansiyon, kötü kolesterol ve ürik asit gibi değerlerde artış görülebilir.
Ekmeğin de yasaklandığı Karatay Diyeti’nde vücudun ihtiyacı olan B vitamini ve karbonhidrat eksikliği nedeniyle bu diyeti yapan kişilerde saç dökülmesi, ciltte kuruma, tırnaklarda kırılma, kabızlık, baş dönmesi ve halsizlik gibi sıkıntılar görünebilir.
Etiketler:bölgesel zayıflama hareketleri, karatay diyeti nasıl yapılır, karatay diyeti nedir, karatay diyeti zararları
Bir cevap yazın