Soğuk Algınlığı Belirtileri ve İyi Gelen Doğal Yöntemler

Yazar: - Kategori:
Yayın Tarihi: - 16:35

Kış aylarında sıklıkla karşılaştığımız bir hastalık türü olan soğuk algınlığı, aslında bir çok farklı virüsün neden olduğu bir enfeksiyon çeşitidir. Genelde 4-5 günde geçen bu hastalık ileri safhada olmadığı takdirde evde yapılan doğal karışımlarla ilaç almadan kolaylıkla atlatılır.

Biz de bu yazımızda soğuk algınlıklarına iyi gelen ve evde rahatlıkla uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemleri anlatmaya çalıştık.

Soğuk Algınlığı Belirtileri

Soğuk algınlığına neden olan virüs vücuda girdikten 2-3 gün içerisinde belirtiler baş göstermeye başlar ve hastalık süreci böylelikle başlamış olur. Bunlar:

  • Burun akıntısı
  • Boğaz kaşıntısı,
  • Burun tıkanıklığı
  • Hapşırma
  • Ateş
  • Öksürük

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Bal:  Soğuk algınlığı hastalığının süresini kısaltan bal, hastalığın kaynağı olan virüs ve bakterileri öldürür. Bunun dışında hastalık nedeniyle tahriş olan boğazı da iyileştirir. Gün içerisinde birden çok bir çay kaşığı bala limon suyu damlatın ve bu şekilde tüketin. Kısa sürede hastalığın belirtilerini üzerinizden attığınızı göreceksiniz.

Zencefil: Halk arasında doğal ağrı kesici olarak bilinen zencefil, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde sıklıkla kullanılır. Zencefili ham olarak ya da çayını tüketerek kısa sürede hastalığı vücudunuzdan atabilirsiniz.

Adaçayı: Genelde boğaz ağrısı için tüketilen bu çay, soğuk algınlığına da iyi gelmesiyle bilinmektedir.

Ihlamur Çayı: Adaçayı gibi bu çay da boğaz ağrısı için tüketilse de, terletici özelliği nedeniyle de soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Elma Sirkesi: Genelde halk arasında ateş düşürmek için beze sürülüp alın bölgesine koyulmasıyla bilinen sirkenin faydası sadece bez üzerinde değil, aynı zamanda tüketilerek de görülebilir. Elma sirkesini içerek tüketmek hastalığın belirtilerini hafifletecek ve hızlı bir şekilde vücudumuzdan atmamızı sağlayacaktır.

 

 

 

Etiketler:, ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir